Vés al contingut

Neix a Lleida un nou espai de creació per a tècniques artesanes i artístiques

Recentment ha nascut a Lleida un nou taller creatiu des del col·lectiu Nus Creacions, un projecte d’autoocupació consolidat a la ciutat, dedicat a l’estampació tèxtil i on tots els processos són artesanals. El nou projecte d’aquest col·lectiu, anomenat el TALLER CREATIU de PONENT, pretén ser un espai multifuncional, on es treballarà principalment la serigrafia manual, el disseny i la il·lustració,  volent potenciar a més a més altres activitats creatives.

El taller, situat al carrer Castella 4, és un espai multidisciplinari on s’impartiran diferents cursos sobre disseny gràfic/web, disseny de producte, serigrafia, il·lustració, fotografia, treballs manuals, cal·ligrafia, grafits, etc.

L’espai-taller que ha creat el dissenyador i artesà italià Maurizio Sartori, vol ser un lloc de referència per a les activitats i projectes creatius, el disseny i l’artesanat a ponent. Un espai de coworking per a dissenyadors/es i il·lustradors/es de les nostres terres. Tal com explica en Maurizio  ens vam enamorar de la tècnica de la serigrafia i de les seves múltiples aplicacions i per això ens hem especialitzat en estampació tèxtil. Però també estem oberts a nous projectes i contínuament estem experimentant amb altres tècniques, materials i tot tipus de propostes. Per això,  ara hem pensat amb aquesta proposta més multidisciplinaria i col·lectiva amb la qual pretenem fer un pas més enllà”.

L’espai-taller, que estarà a disposició de creatius de tot tipus, està organitzat en 3 zones:

  1. Un espai multidisciplinari/ botiga per treballar amb diferents tècniques, realitzar cursos, exposar i vendre les obres realitzades.
  2. Un espai taller/ estampació amb l’equipament adequat per treballar amb la serigrafia i amb un petit espai de fusteria.
  3. Un espai estudi/ disseny per la ideació i el desenvolupament de la part més creativa, amb el suport d’eines informàtiques i manuals.

Lleida 31 de gener de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *