Vés al contingut

Cursos de Serigrafia amb les alumnes de l’EAM

Aquest mes de maig vam realitzar uns cursos de serigrafia en col·laboració amb l’E.A.M, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida.

Gràcies a l’impuls de dos professors i professionals reconeguts de Ponent, Jordi Antas i Carles Porta, hem realitzat quatre dies intensius de tallers de serigrafia amb 14 alumnes de cicle formatiu d’arts plàstiques i disseny. El curs ha sigut impartit per Maurizio Sartori, el nostre dissenyador italià.

Hem dividit els alumnes en dos grups de set alumnes (dos dies per cada grup) per dues setmanes consecutives, hem posat a prova les nostres petites instal·lacions del carrer Castella 4 de Lleida. Les alumnes han pogut així descobrir tota la potencialitat de la tècnica de la serigrafia, una tècnica d’estampació mil·lenària que ens permet plasmar les nostres idees creatives ràpidament sobre qualsevol suport que sigui de tèxtil, de paper o qualsevol altre material.

El primer dia, després d’una ràpida explicació teòrica, les alumnes han pogut familiaritzar amb l’espai amb totes les eines i anant a poc a poc descobrint la tècnica, també a través dels exemples que li vam mostrar dels treballs realitzats durant aquests vuit anys d’ençà que existeix el nostre projecte.
Així que tot seguit hem pogut preparar tots els fotolits i les pantalles de serigrafia amb l’emulsió fotosensible i la insoladora. Vam poder tenir una pantalla per a cada alumne, i hem pogut revelar un dibuix personal de cadascú. Vam deixar tot el material enllestit perquè el següent dia, ens hauríem pogut dedicar només a estampar.

El segon dia de taller, ens hem dedicat a totalment a l’estampació, triant les tintes de serigrafia més adients per les samarretes i les totebag de cada alumne. Aquesta part del taller és la més divertida, ja que és el moment d’entintar les pantalles i estampar els productes, gaudint i veient com la feina ben feta en dia anterior ens va poder servir per a realitzar serigrafies d’alta qualitat amb uns resultats satisfactoris.

En general tot ha anat perfecte i a Nus Creacions estem molt content que el nostre petit projecte hagi pogut col·laborar en la formació de futurs professionals de l’àmbit artístic, de la il·lustració i del disseny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *