firanatura-10
Ariadna Nieto Espinet

Han estat tres dies força intensos els que hem viscut aquest passat cap de setmana a Fira Natura. Com que sempre que anem a una fira intentem portar alguna cosa nova i diferent, aquesta vegada vam pensar que seria molt maco poder fer una demostració del procés d’estampació en serigrafia manual. Així que ens vam posar mans a l’obra i vam pensar un disseny, a dos colors, especialment per a la fira. Tots aquells i aquelles que es van acostar a la parada van poder veure com funciona l’estampació serigrafica sobre teixit i paper. El resultat van ser 6 bossetes de cotó orgànic, que van volar totes, i una sèrie limitada i numerada de 20 làmines, a dues tintes sobre un paper de 250 grams. En breu les penjarem a la nostra botiga on-line.

Aquí us deixem unes quantes imatges del procés d’estampació i dels resultats! Mireu que content que està l’Aran amb la seva bosseta per l’esmorzar.

La parada també es va convertir en un taller improvisat d’il·lustració i d’estampació amb tampons de monstres. I si no, mireu quines artistes van passar per la parada. Moltes gràcies Adahi i Laia per l’ajuda i les estones que vam passar plegades. Fins ben aviat!

Abans d’acabar, sempre ens agrada explicar-vos els projectes i descobriments que fem i que pensem que us poden agradar.

Aquests dies vam tenir uns veïns de parada amb un projecte ben xulo i valent. El Miquel i l’Estefania es van traslladar, ara fa sis anys, a Aren de Noguera i van crear el TALLER NATURAL. Amb les seves mans van donar forma a un espai que aporta les eines necessàries per aprendre antics oficis i sabers.
Els seus tallers i cursos estan dirigits per professionals de cada matèria, persones que s’hi dediquen en cor i ànima, que fan de la seva feina la seva passió. Projectes com aquests contribueixen a donar vida a aquests pobles de les zones més precioses i secretes del nostre petit país. Si en voleu saber més, no dubteu a consultar la seva pàgina web. Segur que trobareu algun taller que us interessarà o una excusa ideal per a fer una escapada.
http://www.eltallernatural.com/index-cat.html

El projecte de CULTURES TROBADES és una iniciativa nascuda de Slow Food Terres de Lleida per reivindicar l’herència comuna de les nostres llavors, un tresor autèntic i irrepetible, que defensen de l’oblit i les patents, a favor de l’aliment del futur. Ells treballen per localitzar la diversitat agrària de Ponent. No només s’interessen per llavors i arbres, ja que també recuperen de l’oblit receptes de cuina, conserves, begudes i tota la informació relacionada. Actualment el projecte te tres línies de treball o tres cultures com li diuen ells. La primera és la recuperació de la cabra catalana, una espècie que ells estan salvant de l’extinció i que fins fa dos o tres anys es pensava que havia desaparegut. La segona es diu Oliveres trobades i la tercera vinyes trobades. Totes dues treballen en la recuperació de varietats antigues d’aquestes espècies. Si en voleu saber més aquí:
http://www.culturestrobades.cat/?page_id=1022

Finalment us volem parlar de SOM ENERGIA un projecte molt tranformador i compromés amb el medi ambient. Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estan compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable. De moment ja són uns 18.665 socis i sòcies, no està gent malament! A la seva web trobareu tota la informació sobre el seu projecte.
https://www.somenergia.coop/ca/qui-som/

Doncs fins aquí la nostra experiència a Fira Natura, ara toca tornar a enfilar l’agulla i a fer les barreges de colors, per tenir-ho tot apunt per la nostra propera activitat a l’agenda! Ens veiem el diumenge 22 de març al Beat Cafè de Lleida. Molt aviat us explicarem que hi farem… estigueu ben atents/es.