Como Pedro por mi casa” Festival Internacional de Llibres Il·lustrats

Aquí va la nostra recomanació setmanal. Aquest cop ho fem amb bastant temps d’antelació perquè nos sigui dit que no som previsors/es.

Ja sabeu que la il·lustració és una de les branques del projecte de Nus Creacions per això sempre estem a l’aguait de les iniciatives i festivals relacionats amb aquest tema. Avui us descobrim la iniciativa, de Julia Pelletier, “Como Pedro por mi casa” Festival Internacional de Llibres Il·lustrats que des del 2006 té lloc cada any a La Central del Raval de Barcelona.

Llibres il·lustrats per adults, llibres objecte, llibres voladors, llibres comestibles, poesia visual, llibres d’artista, novel·les gràfiques són els protagonistes d’aquest Festival.

Un Festival dedicat íntegrament als llibres il·lustrats per a adults (tot i que també hi ha activitats i llibres pensades per a nens i nenes), una mostra cuidada i atenta al panorama creatiu actual, on el nexe comú entre els participants és la falta de prejudicis i de codis establerts a l’hora d’utilitzar el dibuix, la pintura o la il·lustració per narrar. El Festival entén el llibre com un format obert a múltiples interpretacions: llibre il·lustrat, fanzine, llibre-objecte, novel·la gràfica, llibre d’artista, etc. Les seves úniques premisses són la qualitat del treball a presentar i l’absoluta novetat a la nostra ciutat. Per això es selecciona material inèdit al llarg de tot l’any contactant amb diferents editors i autors.

Si voleu saber-ne més i coneixer totes les activitats que han programat per aquest any, ho trobareu tot a http://www.comopedropormicasa.org/el-festivalcatala/

Festivaldellibres