nus-mantisworld-bio

Durant la fase de creació de la nostra empresa, sempre hem tingut ben present la voluntat de voler crear un projecte petit i sostenible. Per això quan hem buscat proveïdors de roba per nadons i nens/es, sempre hem tingut en compte quins han estat els procediments de fabricació i producció de les peces. Volem treballar amb empreses que tinguin en compte i respectin la protecció del medi ambient. Per aquest motiu treballem amb marques com Mantisworld on totes les peces són de cotó 100% i de cotó orgànic amb certificat estàndard GOTS (GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD). D’aquesta manera sabem que es fa un control estricte de tot el procés de producció. A més a més, aquest certificat ens garanteix la qualitat del cotó és optima. Nus Creacions també aporta el seu granet de sorra i opta per l’estampació manual amb tintes ecològiques, les quals també porten un certificat OEKO-TEX®. Aquest és un altre estàndard de control que garanteix que les nostres peces no tenen cap element nociu ni per nosaltres ni pel planeta.

gots-mantis

Voleu més motius per triar el cotó orgànic?
Suposa una molt bona opció per als agricultors i les comunitats que el treballen, perquè els permet beneficiar-se d’unes millors condicions de vida. El cotó orgànic es considerada una de les fibres més sostenibles per a la producció tèxtil perquè és natural i renovable alhora que evita l’ús de pesticides i fertilitzants químics nocius. A més, la producció de cotó orgànic utilitza mètodes i materials que tenen un baix impacte sobre el medi ambient i per tant suposa menys contaminació del sòl i de l’aigua; menys ús d’aigua de reg; menys emissions de gasos d’efecte hivernacle i a més un producte lliure de transgènics (OGM).

Les peces de cotó orgànic són l’opció més respectuosa per al medi ambient, per als treballadors tèxtils i per als agricultors. Per aquest motiu a Nus Creacions apostem per ell i per intentar assentar un nou model productiu petit però amb grans conseqüències positives per al nostre entorn!

Organic-Farming-System-Overview

Un vídeo explicatiu (en anglès), de què és l’estàndard GOTS.