La serigrafia és una tècnica d’estampació on la impressió es fa per capes de color/tinta. A través d’un procés de revelat, es crea una plantilla per a cada color del disseny en un bastidor. Aquesta plantilla es farà servir per estampar el disseny tantes vegades com es vulgui i els colors s’aniran superposant fins a aconseguir el disseny final. La serigrafia és ideal per estampar sobre suports tèxtils, donar acabats especials a una peça de roba, fer projectes especials o realitzar edicions limitades d’un disseny.

PREPARACIÓ DE L’ARXIU

A l’hora de preparar el teu arxiu per imprimir-lo en serigrafia, hauràs de separar-lo per capes (una capa per cada color que vulguis estampar). Cada capa ens servirà per generar un fotolit, que és el que ens permetrà traslladar el disseny al bastidor (o pantalla) i que ens servirà de plantilla per a l’estampació. Els arxius que ens enviïs hauran de ser en PDF, Illustrator, InDesign o Photoshop, amb la separació de colors feta i amb tots els textos traçats. També podem preparar l’arxiu nosaltres amb un cost extra.

EL COLOR

Preparem els colors nosaltres mateixos, partint sempre de la referència que tu ens proporcionis (preferiblement Pantone Solid Coated). Si vols utilitzar alguna tinta especial (metal·litzats, fosforescents i/o fluorescents) segons el nostre estoc, has de considerar que pot tenir un cost extra.

Tant com per teixit com per a paper o fusta les tintes que utilitzem són a base d’aigua. Tingues en compte que els colors en serigrafia, a més de ser plans, poden ser opacs o semitransparents. És a dir, les tintes poden cobrir totalment les unes a les altres o superposar i crear transparències i nous colors a partir d’aquesta superposició.

SUPORT A ESTAMPAR

TEIXIT: Comptem amb un catàleg de roba de tot tipus: samarretes, bosses, polos, camises, vestits, roba corporativa, de treball, esportiva, etc. (tan de tardor/hivern com de primavera/estiu). Realitzem les comandes en funció del projecte i de les teves necessitats. També pots portar tu mateix el suport si ja tens el teu propi proveïdor, sempre que siguin materials aptes per a l’estampació.

PAPER: Cada projecte requereix d’un paper diferent, per això sempre preferim veure el treball i escollir el més adequat a partir del disseny. També pots portar el paper tu mateix, tot i que abans haurem de veure si és òptim per a la tècnica.

FUSTA, PLÀSTIC I ALTRES: Cada projecte requereix d’un suport preparat per l’estampació.  Ens agraden els reptes i els projectes creatius de tots tipus.

L’ESTAMPACIÓ

La serigrafia té certes característiques a tenir en compte a l’hora de preparar el teu disseny. La primera i més important és que aquesta tècnica et permet imprimir sobre diferents suports, des de teixit a paper de diferents gramatges, textures i/o fusta, entre d’altres. També permet imprimir colors clars sobre suports foscos o utilitzar tintes especials (metal·litzats, fluorescents, fosforescents, daurades, etc.).

Pots imprimir tants colors com vulguis, però cal tenir en compte que cada color requereix un fotolit, preparació de la tinta i un temps de treball, així que com més colors tingui el teu disseny, més s’encarirà. La serigrafia s’imprimeix en tintes planes, és a dir, no es poden fer degradats ni imprimir en diferents tonalitats en una sola capa. No obstant això, es poden aconseguir aquests efectes a través de les trames, la quadricromia i alguns trucs a l’hora d’estampar.

Tot i que la serigrafia ofereix moltes possibilitats i atès que no som un taller industrial, el nostre treball pot tenir algunes limitacions a tenir en compte a l’hora de preparar el teu disseny. El gruix mínim dels traços ha de ser d’ 0,25 pt. i el cos mínim en tipografia d’uns 9-10 pt. Aquestes són dades aproximades, veient el teu disseny podrem assessorar-te millor.

Tingues en compte que actualment podem estampar en un format màxim de 50×70 cm. amb una àrea d’impressió de 45x65cm.

D’altra banda, si el teu disseny requereix un registre exacte, tingues en compte que els nostres processos són manuals i que la mateixa tècnica pot fer aparèixer petites imperfeccions i desquadraments de tant en tant, que són part del seu encant. Depenent de la feina, caldrà veure de quina precisió i registre estem parlant per poder valorar-lo.

TERMINIS I PRESSUPOSTOS

Vols estampar i/o fer realitat el teu projecte amb nosaltres? Demana’ns un pressupost sense compromís i si tens qualsevol pregunta, no dubtis a contactar-nos. Al formulari, “sol·licita un pressupost“, trobaràs diferents camps amb la informació necessària per a poder elaborar el pressupost (nombre de colors, format, suport …).

Ens serà molt útil si adjunteu una mostra del disseny (encara que no sigui el definitiu) que voleu estampar per poder valorar les possibilitats del treball a realitzar. Fem cada pressupost de forma personalitzada i adaptant-nos a les característiques del projecte. Per això com més informació ens proporcionis, millor.

La comanda mínima pot ser d’1 còpia / unitat, però pensa que hi ha una sèrie de costos inicials (la posada a punt) que poden encarir molt el producte. Perquè  et surti a compte nosaltres aconsellem sempre fer entre 10-20 còpies / unitats. La comanda màxima depèn de l’encàrrec.

Finalment, el temps de realització d’un projecte varia segons les característiques de cada encàrrec, però com mínim són necessaris entre 5-7 dies laborables des de l’aprovació del pressupost.