La serigrafia és una tècnica d’estampació on la impressió es fa per capes de color/tinta. A través d’un procés de revelat, es crea una plantilla per a cada color del disseny en un bastidor. Aquesta plantilla es farà servir per estampar el disseny tantes vegades com es vulgui i els colors s’aniran superposant fins a aconseguir el disseny final. La serigrafia és ideal per estampar sobre suports tèxtils, donar acabats especials a una peça de roba, fer projectes especials o realitzar edicions limitades d’un disseny.

PREPARACIÓ DE L’ARXIU

A l’hora de preparar el teu arxiu per imprimir-lo en serigrafia, hauràs de separar-lo per capes (una capa per cada color que vulguis estampar). Cada capa ens servirà per generar un fotolit, que és el que ens permetrà traslladar el disseny al bastidor (o pantalla) i que ens servirà de plantilla per a l’estampació. Els arxius que ens enviïs hauran de ser en PDF, Illustrator, InDesign o Photoshop, amb la separació de colors feta i amb tots els textos traçats. També podem preparar l’arxiu nosaltres amb un cost extra.

EL COLOR

Preparem els colors nosaltres mateixos, partint sempre de la referència que tu ens proporcionis (preferiblement Pantone Solid Coated). Si vols utilitzar alguna tinta especial (metal·litzats, fosforescents i/o fluorescents) segons el nostre estoc, has de considerar que pot tenir un cost extra.

Tant com per teixit com per a paper o fusta les tintes que utilitzem són a base d’aigua. Tingues en compte que els colors en serigrafia, a més de ser plans, poden ser opacs o semitransparents. És a dir, les tintes poden cobrir totalment les unes a les altres o superposar i crear transparències i nous colors a partir d’aquesta superposició.

SUPORT A ESTAMPAR

TEIXIT: Comptem amb un catàleg de roba de tot tipus: samarretes, bosses, polos, camises, vestits, roba corporativa, de treball, esportiva, etc. (tan de tardor/hivern com de primavera/estiu). Realitzem les comandes en funció del projecte i de les teves necessitats. També pots portar tu mateix el suport si ja tens el teu propi proveïdor, sempre que siguin materials aptes per a l’estampació.

PAPER: Cada projecte requereix d’un paper diferent, per això sempre preferim veure el treball i escollir el més adequat a partir del disseny. També pots portar el paper tu mateix, tot i que abans haurem de veure si és òptim per a la tècnica.

FUSTA, PLÀSTIC I ALTRES: Cada projecte requereix d’un suport preparat per l’estampació.  Ens agraden els reptes i els projectes creatius de tots tipus.

L’ESTAMPACIÓ

La serigrafia té certes característiques a tenir en compte a l’hora de preparar el teu disseny. La primera