medievalvic

El Mercat Medieval torna, per 18è any consecutiu, a Vic els dies 6, 7 i 8 de desembre, coincidint amb el pont de la constitució. La principal novetat d’aquesta edició és l’aposta per reforçar la vessant cultural d’aquest esdeveniment. D’aquesta manera, s’estrenarà una obra de teatre basada en un episodi històric ocorregut al segle XV que va tenir gran transcendència per la ciutat: L’Assalt de l’Altarriba.

A partir de documentació històrica aportada per l’arxiver Francesc Rocafiguera i la historiadora Eli Collelldemont, la dramaturga Montse Albàs ha creat una obra estructurada en 7 escenes que es representarà durant aquests dies en 7 espais emblemàtics de la ciutat. La regidora de Fires i Mercats de Vic, Montse Rovira, destaca que “amb aquest nou projecte volem regalar una història a la ciutat de Vic”.

L’Assalt de l’Altarriba, que ha trigat un any i mig en gestar-se i s’estrenarà el dijous 5 de desembre, està dirigida per l’actor i director Pep Simon. El 7 espais que formen part d’aquest recorregut teatral són: el Pati de l’Hospital de la Santa Creu, el Claustre de la Casa de Convalescència, L’Orfeó Vigatà, el Pati Claretians, el Palau Bojons i la Plaça de la Pietat.

350 EXPOSITORS

D’altra banda, cal destacar que el Mercat Medieval de Vic acollirà aquest any a 350 expositors que oferiran una gran varietat de productes d’artesania i alimentació. Com és habitual, també hi haurà nombrosos punts de menjar i tavernes on degustar tan productes locals, com la botifarra, com crepes, pernil a la brasa, pizzes, gofres i, fins i tot, pop. Les parades estaran obertes durant els tres dies, de les 10 del matí a les 8 del vespre.

L’oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementarà amb diverses activitats lúdiques, adreçades a públic totes les edats. Els més petits podran participar en tallers de maquillatge, jocs, passejades en poni o mula, i gaudir d’espectacles infantils.

La música, els balls i els espectacles de carrer ambientaran els carrers del casc antic gràcies a la participació de grups de cercaviles musicals, graellers i actors.

La recreació dels oficis estarà ubicada a la zona de les Adoberies. Allà s’hi instal·laran el tallador de fusta, el carboner, el tapisser, el ferrador de cavalls, i el forjador, entre d’altres, que duran a terme diverses demostracions. També en aquesta zona s’hi durà a terme l’exhibició d’aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.