Una de les coses que més ens agrada quan anem a un mercat és l’oportunitat de poder explicar de primera mà la filosofia del nostre projecte, les històries dels nostres personatges i tot el que representa per a nosaltres cada creació i producte que realitzem. Però més enllà d’això , el que més ens enriqueix són les coneixences i vincles que establim amb altres artesans i artesanes d’arreu de Catalunya. Avui aquest article va especialment dedicat a la Joana i la Martina, dos nenes amb una imaginació desbordant que ens van robar el cor. Amb elles vam compartir part de la tarda del diumenge al Mercat Minicraft de Tarragona. Darrere de la nostra parada vam improvisar un taller de dibuix de monstres que ens va descobrir un munt de criatures noves que viuen al Baix Camp. La Martina ens va parlar de la Peli, la monstre de la neteja. A ella li encanta deixar-ho tot net com una patena. La Midorina és la monstre de les estrelles i resulta que es la germana de la Monenon, la nostra monstre devora-tenebres. Un de ben curiós és el monstre dels colors, que canvia a voluntat la tonalitat de la seva pell. El Mengi és el monstre del menjar, un golafre empedernit al que li encanta menjar tot tipus de dolços. L’Eli és la monstre de la migdiada i crec que si veieu el seu dibuix, no farà falta que us expliquem el que més li agrada a aquesta dormilega mandrosa. El Torpe és el monstre de la diversió i mai pot parar de riure, per això porta el bon rotllo allà on va. I la Milina és la monstre de l’alegria. La Martina ens va explicar que és la germana petita del Pele, el nostre monstre més vell del món! No sabíem que el Pele tingués una germana i ens va encantar que la Martina ens expliqués, amb tot luxe de detalls, qui era aquest nou personatge tan sorprenent.

La Joana ens va parlar de la Piti, la monstreta dels ninos. A ella li encanta amagar-se i fer-se passar per un peluix. També ens va dir que és molt tímida i poruga i per aquest motiu es queda ben camuflada entre els ninos. La Flori és una monstre molt especial perquè transforma tot allò que fa pudor amb coses que fan bona olor. Mireu, la Joana l’ha dibuixat transformant una caca en una rosquilla de xocolata! El Geli és el monstre dels gelats i me l’imagino tot l’estiu empaitant els i les turistes de la costa de Tarragona per a robar-los els gelats. Ara no ens recordem quin era el seu gelat preferit. A veure si la Joana ens refresca la memòria la propera vegada que ens trobem.

Els dibuixos ens van encantar i encara ens va agradar més que ens els regalessin. Hem de dir que no ens estranya tanta creativitat i imaginació si tenim en compte que l’han mamat des de petites a casa seva. No us podeu perdre el projecte Apanona, creat per una mami valenta i emprenedora.

Ens vam emportar un bon tresoret a casa que ara volem compartir amb tots i totes vosaltres. Gràcies a la Joana i la Martina, ara ja coneixeu alguns dels monstres que volten per les terres del camp de Tarragona.
Moltes gràcies apanonetes i a reveure!

Ari, Blanca i Mao