Arquitectura Oblidada

Nova col·lecció: Arquitectura Oblidada!

Les ciutats obliden, molt sovint, el patrimoni històric que els seus edificis aporten. I Lleida no és una excepció. Si passegem pels nostres carrers veurem aquests edificis antics convertits en espais oblidats, invisibles als ulls del ciutadà. Són espais abandonats que ens defineixen com una societat que oblida el llegat dels antics arquitectes, dissenyadors i artesans.

La col·lecció que us presentem “Arquitectura Oblidada” és una sèrie d’obres gràfiques serigrafiades manualment, de tirada limitada, que neix amb el neguit de donar més valor a aquest patrimoni i fer homenatge als artistes del disseny i posar en valor el patrimoni de la nostra ciutat.

Els edificis escollits són un potent símbol de la ciutat, alguns en part rehabilitats i altres no. Aquests romanen atrapats en el temps en mans de l’especulació immobiliària que només pensa en el profit i no pas en la comunitat.

Amb aquesta meravellosa eina que és l’art, i tota la nostra il·lusió, volem reivindicar el valor que té un edifici, una obra, una estructura, tot i caure en desús.

Aquests elements urbans revaloritzen la ciutat i tenen potencial per crear i reforçar el teixit social, cultural i creatiu. Les il·lustracions volen ser una eina per despertar el sentiment de pertinença de la ciutadania en vers aquests elements, i per animar a la reflexió sobre el seu valor patrimonial, que no es pot deixar perdre. Obres a les quals s’ha dedicat temps, esforç i passió, el mateix que hem lliurat a aquestes estampacions serigrafiades a mà.

I vol arribar a la gent de Lleida i fer-la coneixedora de l’existència d’aquests espais per tal que els estimin, els valorin, els reconeguin, s’imaginin un ús diferent (més creatiu del que ara mateix se’n fa), i sobre tot, els recordin com eren abans. Amb la creativitat del poble podem lluitar pels nostres drets sobre els espais d’ús social, qui sap si algun dia les administracions reconeixen els nostres desitjos….

De moment, i fins on arribar el braç de Nus Creacions, us presentem aquestes quatre primeres serigrafies, d’edició limitada (serigrafia a quatre colors per a cada il·lustració), dedicades al Mercat del Pla, al Palau de Vidre, la Casa de la Lira i a l’estimada La Farinera. 

La Farinera
El Palau de Vidre